Grupul francez de echipamente electrice Schneider urmeaza sa isi tripleze capacitatea de productie in Bulgaria, dupa ce in planul companiei sunt prevazute investitii totale de 23,6 milioane de euro in echipamente pentru urmatorii doi ani, potrivit Dnevnik, citat de NewsIn.
Fabrica Schneider Electric din Radinovo, aflata in apropiere de localitatea Plovdiv, a produs 10 milioane de unitati electrice in 2007 si urmeaza sa ajunga la o productie de 29 milioane in 2009. Potrivit reprezentantilor companiei, Schneider a investit deja 5,6 milioane de euro in cresterea capacitatii de productie si are in plan alte asemnea investitii in urmatorii doi ani de zile.

Totodata, numarul angajatilor va creste de la 309 la sfarsitul anului 2007 pana la 653 in 2012. Reprezentantii Schneider mai spun ca fabrica de la Radinovo este una din cele mai importante ale grupului din cauza apropierii ca zona de anumiti clienti, care din aceasta cauza pot obtine echipamente mult mai ieftine fata de alti competitori.

In acelasi timp, Schneider Electric, implicata de multe ori in achizitii noi pentru cresterea portofoliului, nu are de gand sa cumpere noi companii de pe piata din Bulgaria sau sa aloce fonduri pentru o investitie de tip greenfield in aceasta tara.

Potrivit reprezentantilor companiei, fabrica de la Radinovo a inregistrat vanzari de 99 milioane de leva (circa 50 milioane de euro) in 2007, in crestere cu 37% fata de 2006. Exportul a reprezentat circa 34% din totalul vanzarilor.

In Romania, Schneider Electric a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de circa 65 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior si isi propune pentru 2008 investitii totale de un milion euro. Principalele motoare de crestere ale Schneider Electric Romania au fost automatizarile pentru cladiri unde s-a depasit cu 140% rezultatele obtinute in 2006.

Compania si-a extins reteaua de ditributie pe parcursul lui 2007, iar in prezent este activa in peste 400 de puncte de desfacere de pe tot cuprinsul tarii. Potrivit reprezentantilor Schneider Electric Romania la acestea se vor adauga in 2008 inca 100 de locatii.

Schneider Electric este prezent in 106 tari si are peste 120.000 de angajati. In lume compania are 200 de fabrici, 60 de centre logistice si 15.000 de puncte de vanzare prin distribuitori autorizati. La nivel global, Schneider Electric a inregistrat in 2007, vanzari de 17,3 miliarde euro. Schneider Electric este prezent in Romania din 1997 si detine sapte agentii pe teritoriul tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri