Anul trecut, Lukoil a dat in judecata compania Petrol pentru o datorie neplatita catre rafinaria Lukoil din portul Burgas de la Marea Neagra, cu o capacitate de 140.000 barili/zi. Datoria in chestiune rezulta dintr-un contract de livrare de produse petroliere, incheiat pe o perioada de 15 ani.

"Acordul incheiat implica retragerea oricaror plangeri inaintate in justitie de cele doua firme si rezolvarea lor intr-o maniera care sa satisfaca ambele parti", arata un comunicat al companiilor.

In cadrul intelegerii, Petrol va vinde companiei Lukoil 75 de benzinarii localizate in diverse zone ale statului balcanic, pentru suma de 156,1 milioane euro, si depozitul petrolier Ilianti din Sofia, pentru 80,9 milioane euro.

Citeste si:

Cele doua companii au fost, de asemenea, de acord sa incheie contractul de livrare care a provocat disputa. Petrol si Lukoil au semnat noi contracte de aprovizionare.

Lukoil, la care compania americana ConocoPhillips detine 20% din actiuni, este prezenta pe piata romaneasca printr-o rafinarie la Ploiesti si o retea de benzinarii.