Aviva, care concureaza cu Prudential pentru pozitia de lider in clasamentul asiguratorilor din Marea Britanie, dupa valoarea de piata, se asteapta ca piata britanica a asigurarilor de viata sa creasca cu cel mult 5% in 2008, si aceasta doar datorita unei reveniri in cel de-al doilea trimestru.

In primele trei luni ale anului, vanzarile totale ale Aviva pentru asigurari de viata si pensii au urcat la 8,17 miliarde lire sterline (16,15 miliarde dolari), depasind estimarile analistilor, de 8,03 miliarde lire sterline.

Vanzarile din Marea Britanie, care reprezinta o treime din noile afaceri, dar o parte mai mare de profit, au coborat cu 3% in primul trimestru, pe masura ce increderea consumatorilor a fost afectata de impactul crizei creditelor, schimbari ale taxelor si de scaderea pietei imobiliare.

Citeste si:

Pe segmentul asigurarilor generale, unde Aviva estimeaza ca piata britanica ramane competitiva, directorul executiv Andrew Moss a infirmat discutiile referitoare la posibilul interes al companiei pentru cel de-al doilea jucator din Marea Britanie, divizia de asigurari a Royal Bank of Scotland.

Actiunile Aviva, care au urmat tendinta pietei in acest an, ieftinindu-se cu 7%, s-au depreciat cu 1%, fiind tranzactionate la 6,195 lire sterline/actiune, fata de o apreciere de 0,5% a indicelui FTSE.