Mars Inc si Berkshire Hathaway Inc sunt aproape de o intelegere pentru a prelua Wm Wrigley Jr Co, cel mai mare producator american de guma de mestecat, pentru mai mult de 22 miliarde dolari, potrivit articolelor publicate luni in presa, informeaza Reuters.
Intelegerea ar putea fi anuntata in cursul zilei de luni, arata articole din New York Times si Wall Street Journal, citand surse familiare cu aceasta afacere.

Potrivit unuia din scenariile vehiculate, miliardarul Warren Buffet, care detine Berkshire, va oferi finantare companiei Mars si va primi o participatie in cadrul Wrigley, scrie Wall Street Journal, citand surse avizate.

In timp ce oferta depaseste 22 miliarde dolari, Wrigley are o valoare de piata de aproximativ 17,1 miliarde dolari, potrivit Reuters.

Wrigley detine marcile Altoids, Extra si Eclipsa, in timp ce compania Mars este cunoscuta pentru marcile M&M, Snickers, Starbust si Twix. Oficialii Mars, Berkshire si Wrigley nu au facut nici un comentariu.

Posibila fuziune dintre Mars si Wrigley ar putea reprezenta un nou impuls in procesul de consolidare a sectorului dulciurilor la nivel mondial.

O alta afacere posibila, care ar putea atrage atentia, ar fi intre compania londoneza Cadburry Schweppes, cunoscuta pentru ciocolata Dairy Milk si pentru guma de mestecat Trident, si producatorul american de ciocolata Hershey Co.

O fuziune intre Cadbury si Hershey ar fi o miscare strategica pentru ambele companii. Astfel, in timp ce Cadburry, cel mai mare grup de confiserie din lume, cauta sa isi faca simtita prezenta pe piata americana a ciocolatei si ar putea contribui la intarirea capitalului Hershey, Hershey - care urmareste sa se extinda peste ocean - ar putea fi sustinut in acest demers de Cadburry.

Insa, unii dintre analisti au indicat ca Hershey ar putea fi un obstacol in calea oricarei afaceri de acest tip. Hershey s-a scos singura la vanzare in 2002, insa s-a retras in momentul in care s-a confruntat cu presiuni din partea unor lobby-uri comunitare si a oficialilor.

In 2002, Wrigley inaintase o oferta de preluare pentru Hershey, in valoare de 12,5 miliarde dolari, intr-un efort de a reuni ocupantul primei pozitii in clasamentul producatorilor de guma de mestecat cu pozitia fruntasa ocupata de Hershey pe piata dulciurilor, insa negocierile au esuat.

O alta oferta pentru Hershey a venit din partea Nestle si a Cadburry, insa a fost respinsa ca fiind prea mica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri