Dupa magazinele specializate pe reduceri din Germania, este randul companiei suedeze de mobilier IKEA sa fie acuzata de supravegherea ilegala a angajatilor din Germania, a anuntat postul public de televiziune ZDF.

In plus, potrivit emisiunii "Frontal21", Ikea este deosebit de exigenta cu angajatii sai.

Compania solicita "o flexibilitate absoluta, munca fizica pana la epuizare si refuza absentarea pe motiv de boala", a declarat Christina Frank, din cadrul sindicatului Verdi.

Ikea, care are 13.700 de angajati in 43 de magazine din Germania, si care a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 3,2 miliarde euro, a raspuns ca este vorba numai despre cazuri izolate, potrivit NewsIn. Compania a promis ca va ancheta acest caz.

Ikea, ca si alte magazine de reduceri din Germania, a recurs la supravegherea video a angajatilor, fara acordul sindicatului.

Grupul de distributie Lidl a recunoscut ca a supravegheat o parte din angajati. Aceleasi practici au fost aplicate si de alte companii concurente.

Ikea pastreaza, de asemenea, rapoarte confidentiale legate de starea sanatatii angajatilor sai, potrivit emisiunii.

Ministrul german al protectiei consumatorilor, Horst Seehofer, a condamnat recent practicile de supraveghere ale anumitor lanturi de magazine.

Marca Ikea a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, iar magazinul Ikea din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. Anul trecut, numarul total al vizitatorilor Ikea la nivel mondial a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lidl majoreaza veniturile in companie din martie 2020
Setari Cookie-uri