MasterCard Inc a anuntat un profit net in crestere de peste doua ori in primul trimestru al acestui an, sustinut de castiguri din cursul de schimb favorabil si din vanzarea unei participatii in cadrul unei companii braziliene de servicii pentru carduri de credit.

Compania, cu sediul la Purchase, New York, a afisat un profit net trimestrial de 446,9 milioane dolari, echivalentul a 3,38 dolari/actiune, fata de 214,9 milioane, sau 1,57 dolari/actiune, cat inregistrase cu un an in urma, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Veniturile nete au insumat 1,2 miliarde dolari in primul trimestru din 2008, in crestere cu 29,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Variatiile de curs de schimb valutar - mai ales cele ale euro si ale realului brazilian fata de dolar - au contribuit cu 5,1% la cresterea veniturilor nete in primul trimestru, potrivit paginii de internet a companiei.

"Regiunile din afara Statelor Unite - cum ar fi America Latina, sudul Asiei, Orientul Mijlociu si Africa - genereaza o crestere semnificativa, iar volumele transferurilor peste granita au ramas mari, deoarece detinatorii de carduri continua sa calatoreasca si prefera sa foloseasca mijloace de plata electronice mai mult decat alte forme de plata", a comentat presedintele-director executiv al MasterCard, Robert W. Selander.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
OTP Bank lanseaza portofelul digital OTPay pentru platile cu telefonul
Setari Cookie-uri