Profitul net a scazut cu 67%, la 412 milioane euro, in contextul in care 19 analisti au estimat, in medie, in cadrul unui sondaj Reuters un profit net de 451 milioane euro.

Profitul operational a scazut la 1,2 miliarde euro, fata de 1,78 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut. Comenzile noi au avansat cu 15%, la 23,4 miliarde, in timp ce vanzarile au urcat cu 2%, la 18,1 miliarde.

In medie, analistii estimau un profit operational de 1,016 miliarde euro si vanzari de 19,28 miliarde in cel de-al doilea trimestru financiar al companiei.

Grupul german, care se confrunta cu mai multe anchete in cazuri de coruptie, a anuntat ca estimeaza ca venitul, excluzand achizitiile, va creste de doua ori mai rapid decat cresterea economica mondiala in acest an fiscal.

Citeste si:

Profitul din operatiuni si venitul din operatiunile continue vor ramane neschimbate, potrivit reprezentantilor companiei.

Actiunile Siemens au pierdut o treime din valoare in acest an, afactate de intarzieri ale proiectelor si de un proces amplu de coruptie, care a dus la concedierea catorva manageri de varf.

Siemens, care incearca sa-si restructureze afacerile pentru a ajunge din urma companii concurente precum General Electric din punct de vedere al profitabilitatii, a avertizat in martie ca estimeaza un impact negativ asupra castigurilor de aproximativ 900 milioane euro.