Profitul net al grupului industrial german Siemens AG a scazut cu doua treimi in perioada ianuarie-martie, din cauza operatiunilor discontinue si a intarzierii unor proiecte, nereusind sa intruneasca estimarile pietei.
Profitul net a scazut cu 67%, la 412 milioane euro, in contextul in care 19 analisti au estimat, in medie, in cadrul unui sondaj Reuters un profit net de 451 milioane euro.

Profitul operational a scazut la 1,2 miliarde euro, fata de 1,78 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut. Comenzile noi au avansat cu 15%, la 23,4 miliarde, in timp ce vanzarile au urcat cu 2%, la 18,1 miliarde.

In medie, analistii estimau un profit operational de 1,016 miliarde euro si vanzari de 19,28 miliarde in cel de-al doilea trimestru financiar al companiei.

Grupul german, care se confrunta cu mai multe anchete in cazuri de coruptie, a anuntat ca estimeaza ca venitul, excluzand achizitiile, va creste de doua ori mai rapid decat cresterea economica mondiala in acest an fiscal.

Profitul din operatiuni si venitul din operatiunile continue vor ramane neschimbate, potrivit reprezentantilor companiei.

Actiunile Siemens au pierdut o treime din valoare in acest an, afactate de intarzieri ale proiectelor si de un proces amplu de coruptie, care a dus la concedierea catorva manageri de varf.

Siemens, care incearca sa-si restructureze afacerile pentru a ajunge din urma companii concurente precum General Electric din punct de vedere al profitabilitatii, a avertizat in martie ca estimeaza un impact negativ asupra castigurilor de aproximativ 900 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri