In prezent, Generali pregateste dosarul pentru a primi autorizatia de functionare, care urmeaza sa fie analizate de autoritatea bulgara anti-trust.

Primul ministru al Bulgariei, Serghei Stanisev, a declarat la un post de televiziune ca stabilirea centrului regional al Generali in Bulgaria va aduce un miliard de euro tarii.

Compania Generali, al treilea asigurator din Europa, si PPF Group, prin intermediul celei mai mari firme de asigurari din Republica Ceha, Ceska pojistovna, si-au fuzionat activele de asigurari din regiunea Europei Centrale si de Est, pentru a crea cel mai mare jucator din sectorul regional al asigurarilor.

Citeste si:

Holdingul vrea sa deruleze operatiuni in 12 tari din Europa Centrala si de Est, primele fiind Republica Ceha, Slovacia, Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croatia si Kazahstan.

Generali are afaceri extinse pe piata romaneasca pe segmentul de asigurari generale si de viata, prin subsidiara Generali Asigurari. Grupul mai este prezent in Romania prin compania FATA Asigurari, subsidiara locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului, si prin administratorul de pensii private obligatorii Generali Fond de Pensii SA, al treilea jucator de pe piata romaneasca, cu o cota de 9,37%.