Vanzarile si profitul Sanofi au scazut in primul trimestru mai putin decat se estima, insa producatorul francez de medicamente a anuntat ca noul antidepresiv, saredutant, aflat in stadiu experimental, nu a trecut de testele clinice.

Esecul face nesigur viitorul saredutant, unul dintre noile medicamente pentru care Sanofi spera sa obtina aprobare in acest an, desi compania a anuntat ca rezultatele altor studii ar putea dovedi ca medicamentul este benefic.

Sanofi a anuntat ca vanzarile din primul trimestru au scazut cu 3,3%, la 6,937 miliarde euro, si ca profitul operational a scazut cu 7,2%, la 2,522 miliarde euro, afectat, asa cum se estima, de concurenta cu somniferul AmbienIR si de deprecierea dolarului.

Excluzand efectul schimbului valutar, scaderea profitului a fost de aproximativ 1%.

Analistii estimau ca vanzarile vor scadea la 6,877 miliarde euro si ca profitul operational va cobori la 2,422 miliarde, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Analistii din cadrul Deutsche Bank au spus ca rezultatele financiare sunt incurajatoare, insa vestea legata de medicament o dezamagire.

Profitul net ajustat, excluzand elementele exceptionale, a fost de 1.883 miliarde euro, echivalent cu 1,43 euro/actiune.

Dupa interesele minoritare, profitul net a scazut cu 12%, la 1,41 euro/actiune, sau 1,863 miliarde euro, fata de 1,834 miliarde euro, potrivit estimarilor.

Sanofi a anuntat ca mentine previziunea de crestere a castigurilor/actiune in 2008, stabilita la aproximativ 7%.

Aprecierea euro si scaderea vanzarilor medicamentului Ambien au dus la o scadere de 2,8% a veniturilor din Statele Unite. In Europa, vanzarile au scazut cu 0,7%, la 3,1 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Christian Rodseth devine noul presedinte al ARPIM