Citigroup si-a majorat inca o data capitalul, cu 4,5 mld. dolari

Citigroup Inc a anuntat ca si-a majorat capitalul cu 4,5 miliarde dolari, cu 50% mai mult decat estima initial, prin vanzarea de actiuni obisnuite, evolutie care a redus participatiile actionarilor actuali, relateaza Reuters.

Dupa aceasta etapa, cea mai mare banca din Statele Unite si-a majorat, in total, capitalul cu 40 miliarde dolari de la finalul anului trecut. Citigroup s-a confruntat cu deprecieri si pierderi din creditare si a afisat pierderi nete de aproape 15 miliarde dolari in ultimele doua trimestre.

Actiunile Citigroup, care intra in componenta indicelui Dow, s-au ieftinit cu 77 centi/actiune, pana la 25,55 dolari/actiune in predeschiderea pietei electronice.

Citigroup, cu sediul la New York, este una din multele institutii bancare, printre care se numara si Bank of America si Wachovia Corp, care au strans capital in acest an prin emiterea de actiuni comune sau preferentiale.

"Cea mai mare parte a acestor banci sustin in continuare ca nu au nevoie de mai mult capital, iar apoi majoreaza din nou", a spus un manager de portofoliu de la Greenwood Capital Associates LLC din Greenwood, Carolina de Sud, Walter Todd.

"Terminarea majorarilor de capital va ajuta cotatia acestor actiuni sa se opreascadin depreciere", a adaugat Todd.

Citigroup a anuntat ca a fixat un pret de 25,27 dolari pentru fiecare din cele 178,1 milioane actiuni, cu 4% sub cotatia de inchidere de marti.

Banca a indicat ca ar putea vinde alte 17,8 milioane actiuni pentru a face fata cererii, ceea ce ar putea majora oferta la 4,95 miliarde dolari. Valoarea de piata a Citigroup a fost marti de aproximativ 138 miliarde dolari.

Citigroup a anuntat marti ca planuieste sa vanda actiuni comune in valoare de 3 miliarde dolari. Directorul financiar Gary Crittenden a declarat ca a majorat oferta "ca raspuns la cererea puternica din partea unei palete largi de investitori".

Aceasta vanzare a avut loc la mai putin de o saptamana dupa ce Citigroup a vandut actiuni preferentiale in valoare de 6 miliarde dolari.

Cu cateva zile inainte, pe 18 aprilie, Crittenden spunea investitorilor ca Citigroup nu va mai efectua nicio majorare de capital. "Niciodata sa nu spui niciodata", adaugase, totusi, directorul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Australia permite zborurile internaționale doar cu 50 de pasageri
Setari Cookie-uri