Statele Unite intentioneaza sa isi majoreze investitiile in Orientul Mijlociu, in special in domeniul energetic si al produselor financiare, a declarat duminica in Amman un responsabil al unei agentii guvernamentale americane, citat de AFP.
"Mentalitatea evolueaza si investitorii americani nu se mai limiteaza la teritoriul national. Speram sa obtinem noi proiecte in Orientul Mijlociu, care ofera oportunitati reale, in special in sectorul energetic si al produselor financiare", a declarat Lawrence Spinelli, directorul afacerilor publice din cadrul Corporatiei pentru investitii private internationale (Opic).

Opic este o agentie guvernamentala americana care se ocupa cu investitiile private in strainatate.

Spinelli a facut aceste declaratii in cadrul forumului Opic ce se va deschide luni in Iordania si va dura trei zile, potrivit NewsIn.

"In acest context mondial, este necesar sa ne consolidam prezenta pe plan mondial si sa ajutam, in special, companiile mici si mijlocii", a precizat acesta, adaugand ca Opic desfasoara deja 55 de proiecte in regiune, ce totalizeaza 2 miliarde dolari.

Pentru Iordania, au fost puse la dispozitia investitorilor americani 140 milioane dolari si suma va urca in curand la 200 milioane dolari, bani destinati consolidarii proiectelor americane, dar si parteneriatelor cu grupurile locale, potrivit aceleiasi surse.

In cea de-a cincea editie, forumul anual al Opic va reuni peste 250 de participanti din 24 de tari. Responsabilul a subliniat ca celalte patru patru sedinte anuale, care au fost organizate in alte regiuni ale lumii, au dus la stabilirea a 25 pana la 50 proiecte in zonele respective.

De la infiintarea sa, in 1971, Opic a consacrat 164 miliarde dolari ajutorarii investitorilor americani, cu un plafon de 250 milioane dolari/proiect, si a generat 732.000 de locuri de munca, atat pentru localnici cat si pentru angajatii americani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri