Statele Unite intentioneaza sa isi majoreze investitiile in Orientul Mijlociu, in special in domeniul energetic si al produselor financiare, a declarat duminica in Amman un responsabil al unei agentii guvernamentale americane, citat de AFP.

"Mentalitatea evolueaza si investitorii americani nu se mai limiteaza la teritoriul national. Speram sa obtinem noi proiecte in Orientul Mijlociu, care ofera oportunitati reale, in special in sectorul energetic si al produselor financiare", a declarat Lawrence Spinelli, directorul afacerilor publice din cadrul Corporatiei pentru investitii private internationale (Opic).

Opic este o agentie guvernamentala americana care se ocupa cu investitiile private in strainatate.

Spinelli a facut aceste declaratii in cadrul forumului Opic ce se va deschide luni in Iordania si va dura trei zile, potrivit NewsIn.

"In acest context mondial, este necesar sa ne consolidam prezenta pe plan mondial si sa ajutam, in special, companiile mici si mijlocii", a precizat acesta, adaugand ca Opic desfasoara deja 55 de proiecte in regiune, ce totalizeaza 2 miliarde dolari.

Pentru Iordania, au fost puse la dispozitia investitorilor americani 140 milioane dolari si suma va urca in curand la 200 milioane dolari, bani destinati consolidarii proiectelor americane, dar si parteneriatelor cu grupurile locale, potrivit aceleiasi surse.

In cea de-a cincea editie, forumul anual al Opic va reuni peste 250 de participanti din 24 de tari. Responsabilul a subliniat ca celalte patru patru sedinte anuale, care au fost organizate in alte regiuni ale lumii, au dus la stabilirea a 25 pana la 50 proiecte in zonele respective.

De la infiintarea sa, in 1971, Opic a consacrat 164 miliarde dolari ajutorarii investitorilor americani, cu un plafon de 250 milioane dolari/proiect, si a generat 732.000 de locuri de munca, atat pentru localnici cat si pentru angajatii americani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Recomandarile analistilor pentru cele mai populare actiuni europene