De la 1 octombrie 2008, grupul Lindab va avea un nou Presedinte si Chief Executive Officer in persoana lui David Brodetsky (foto), actualul manager al Lindab Building Systems si membru al Echipei de Management a grupului, se arata intr-un comunicat remis de companie.

Kjell Akesson, cel care a condus compania timp de aproape sase ani, si-a exprimat optiunea de a se retrage, in contextul implinirii varstei de 60 de ani, la inceputul anului viitor.

“Kjell Akesson a contribuit intr-o maniera impresionanta la cresterea puternica si dezvoltarea internationala de succes a Grupului Lindab (...) Totodata, suntem increzatori ca misiunea grupului Lindab va fi dusa mai departe cu succes de David Brodetsky, un manager cu experienta si calitati incontestabile de lider, rezultate economice excelente si potential foarte mare de dezvoltare”, a declarat Sven Holst-Nielsen, presedintele Consiliului Director Lindab.

David Brodetsky, in varsta de 52 de ani, a fost presedintele Astron Building Systems, companie achizitionata de Grupul Lindab in 2005. De aproape trei ani, conduce cu succes Divizia Building Systems a Grupului.

Grupul Lindab dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab are puncte de lucru in 30 de tari si un numar de 5.000 de angajati.
Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de peste un miliard de euro. Lindab a devenit lider pe piata europeana a constructiilor metalice prin achizitionarea in 2002 a diviziei europene a companiei Butler si in 2005 a companiei Astron Building S.A.

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994 cu doua domenii de activitate: Profile si Ventilatii. Lindab Profile este o divizie a grupului Lindab care dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie, de la tubulatura la accesorii. Anul trecut, Lindab Romania a obtinut o crestere a vanzarilor de 23%, atingand o cifra de afaceri de 46,7 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Analiza pietei sistemelor de ventilatie din Romania