Statele Unite ale Americii au cazut intr-o recesiune "foarte palida", putand stagna pentru restul anului curent, a declarat luni fostul presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, citat de Reuters, informeaza NewsIn.

"Suntem in recesiune", a declarat Greenspan intr-un interviu televizat, conform agentiei Bloomberg, citata de Reuters.
"Insa aceasta recesiune este foarte palida in acest moment. Scaderile de pe piata muncii au fost sub asteptari", a adaugat acesta.

Saptamana trecuta, un raport guvernamental a aratat ca piata muncii a pierdut mai putine slujbe decat era estimat, ridicand moralul investitorilor cu privire la starea economiei americane.

Greenspan a precizat ca se indoieste de posibilitatea unei reveniri rapide, afirmand ca scenariul cel mai probabil prevede o stagnare pentru restul anului.

"In mod clar, acesta este cel mai optimist scenariu", a precizat Greenspan. "si nu este departe de a fi cel mai probabil scenariu".

Economia nu isi va reveni pana cand preturile la case vor incepe sa se stabilizeze, reducand presiunea asupra companiilor financiare, de a anunta deprecieri de active legate de piata creditelor ipotecare, a declarat Greenspan.

Oficialul american a mai afirmat in trecut ca economia americana se afla in recesiune, precizand insa atunci ca este prea devreme pentru a cunoaste detalii legate de amploarea si durata crizei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si