Statele Unite ale Americii au cazut intr-o recesiune "foarte palida", putand stagna pentru restul anului curent, a declarat luni fostul presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, citat de Reuters, informeaza NewsIn.
"Suntem in recesiune", a declarat Greenspan intr-un interviu televizat, conform agentiei Bloomberg, citata de Reuters.
"Insa aceasta recesiune este foarte palida in acest moment. Scaderile de pe piata muncii au fost sub asteptari", a adaugat acesta.

Saptamana trecuta, un raport guvernamental a aratat ca piata muncii a pierdut mai putine slujbe decat era estimat, ridicand moralul investitorilor cu privire la starea economiei americane.

Greenspan a precizat ca se indoieste de posibilitatea unei reveniri rapide, afirmand ca scenariul cel mai probabil prevede o stagnare pentru restul anului.

"In mod clar, acesta este cel mai optimist scenariu", a precizat Greenspan. "si nu este departe de a fi cel mai probabil scenariu".

Economia nu isi va reveni pana cand preturile la case vor incepe sa se stabilizeze, reducand presiunea asupra companiilor financiare, de a anunta deprecieri de active legate de piata creditelor ipotecare, a declarat Greenspan.

Oficialul american a mai afirmat in trecut ca economia americana se afla in recesiune, precizand insa atunci ca este prea devreme pentru a cunoaste detalii legate de amploarea si durata crizei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri