Grupul bulgar Eurohold, actionar majoritar al Asitrans-Euroins, si-a sporit in primul trimestru din acest an profitul net de peste 40 de ori fata de acelasi interval din 2007, pana la 37,6 milioane leva (19,2 milioane euro), potrivit rezultatelor trimise bursei din Sofia, citate de sofiaecho.com, potrivit NewsIn.

In primul trimestru din 2007, grupul bulgar Eurohold inregistrase un profit net de 920.000 leva (469.400 euro).
Cresterea s-a datorat mai ales balantei pozitive generata de transferul societatii Euroins Romania de la Eurohold Bulgaria catre subsidiara acesteia Euroins Insurance Group (EAD).

Tranzactia a necesitat transferul a 4,04 milioane actiuni, care a fost aprobat in februarie de Consiliul Concurentei din Romania.

De asemenea, Eurohold Bulgaria a finalizat in februarie achizitia a 83,25% din actiunile Macosped Osigurovanje, a sasea companie de asigurari din Macedonia.

Veniturile din dividende s-au mentinut in primul trimestru din acest an la 0,54 milioane leva, nivel asemanator cu cel din acelasi interval din 2007, potrivit sofiaecho.com.

EuroIns Insurance Group, divizia de asigurari a Eurohold Bulgaria, controleaza compania de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Ciudotvoret si firma romaneasca de asigurari Asitrans Asigurari.

In vara lui 2007, grupul financiar bulgar Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Asitrans si-a schimbat denumirea in EuroIns Romania, insa intr-o perioada de sase luni incepand cu 1 ianuarie 2008 practica o campanie de promovare "dublu brand", respectiv Asitrans-EuroIns.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Euroins, inca o majorare de capital