In primul trimestru din 2007, grupul bulgar Eurohold inregistrase un profit net de 920.000 leva (469.400 euro).
Cresterea s-a datorat mai ales balantei pozitive generata de transferul societatii Euroins Romania de la Eurohold Bulgaria catre subsidiara acesteia Euroins Insurance Group (EAD).

Tranzactia a necesitat transferul a 4,04 milioane actiuni, care a fost aprobat in februarie de Consiliul Concurentei din Romania.

De asemenea, Eurohold Bulgaria a finalizat in februarie achizitia a 83,25% din actiunile Macosped Osigurovanje, a sasea companie de asigurari din Macedonia.

Veniturile din dividende s-au mentinut in primul trimestru din acest an la 0,54 milioane leva, nivel asemanator cu cel din acelasi interval din 2007, potrivit sofiaecho.com.

Citeste si:

EuroIns Insurance Group, divizia de asigurari a Eurohold Bulgaria, controleaza compania de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Ciudotvoret si firma romaneasca de asigurari Asitrans Asigurari.

In vara lui 2007, grupul financiar bulgar Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Asitrans si-a schimbat denumirea in EuroIns Romania, insa intr-o perioada de sase luni incepand cu 1 ianuarie 2008 practica o campanie de promovare "dublu brand", respectiv Asitrans-EuroIns.