Adecco, cea mai mare companie de resurse umane din lume, a raportat majorarea cu 3% a profitului net obtinut in primul trimestru din 2008, peste asteptari, avertizand ca ritmul de crestere al venitului in 2008 va fi sub obiectivele stabilite initial, din cauza climatului economic, conform reprezentantilor companiei.
Profitul net s-a ridicat la 137 milioane euro (211,7 milioane dolari), depasind asteptarile analistilor, care mizau pe un rezultat de 122 milioane euro.

"Avand in vedere ca mediul economic nu este favorabil in anumite parti ale lumii, Adecco estimeaza un nivel al cresterii venitului in 2008 cifrat sub obiectivul pe termen lung de 7%-9%", a declarat grupul.

Compania a precizat insa ca mizeaza in continuare pe o crestere de 7-9% a venitului pe an pentru perioada urmatoare, fiind increzatoare ca isi va majora marja operationala la peste 5% in 2009.

"Managementul se asteapta ca piata din SUA si Canada sa ramana in continuare slabita, anticipand o crestere moderata in Europa si Japonia", a precizat Adecco.

Profitul operational al Adecco a crescut cu 8%, la 205 milioane euro, pe vanzari mai mari cu 1%, la 5,029 miliarde euro.

In aprilie, rivalul Randstad a raportat o majorare usoara a profitului net obtinut in primul trimestru, estimand scaderea vanzarilor pe fondul crizei economice globale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri