Profitul net al companiei Swiss Re a scazut cu jumatate in primul trimestru din 2008, depasind estimarile de pe piata, cel mai mare reasigurator din lume anuntand noi deprecieri ale activelor de 819 milioane franci elvetieni (501,5 milioane euro), informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Swiss Re a fost grav afectata de criza creditelor, inregistrand in noiembrie deprecieri ale activelor de 1,2 miliarde franci elvetieni la divizia de servicii financiare.

"Swiss Re continua sa fie expusa in fata volatilitatii de pe piata, fiind asteptate noi deprecieri ale activelor de 200 milioane franci elvetieni in luna aprilie", au anuntat oficiali ai grupului.

Profitul net al grupului a fost de 624 milioane franci elvetieni, cu mult sub estimarile medii ale analistilor chestionati de Reuters, de 878 milioane franci elvetieni.

Capitalul actionarilor a scazut cu 13% la 27,8 miliarde franci elvetieni fata de sfarsitul anului trecut, pe fondul deprecierii dolarului american in raport cu francul elvetian.

La divizia de reasigurari, profitabilitatea a crescut cu 3,1 procente la 96,9%.

Swiss Re a fost criticata de analisti dupa anuntarea pierderilor din noiembrie 2007, iar actiunile companiei se tranzactioneaza la unul dintre cele mai mici preturi din sector.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri