Banca elvetiana UBS AG a anuntat ca va reduce numarul angajatilor cu 5.500, echivalent cu aproape 7% din forta de munca, in contextul crizei mondiale a creditelor care se extinde rapid in sectorul bancilor de investitii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Potrivit UBS, conditiile din pietele financiare si economia mondiala raman dificile, banca afisand o pierdere de 11,54 miliarde franci elvetieni (10,9 miliarde dolari) in primul trimestru, cu putin peste ceea ce anuntase deja in aprilie.

Cele doua divizii de gestionare a averilor ale bancii au inregistat un aflux net de capital de 5,6 miliarde franci, potrivit unui raport al bancii.

Analistii estimau, in medie, un aflux de capital de 9 miliarde franci si o pierdere neta de 11,9 miliarde dolari.

UBS este cea mai mare victima a crizei creditelor din sectorul bancar european, dupa ce a afisat pierderi de peste 37 miliarde dolari. Criza a afectat bilantul contabil al UBS si a dezvaluit slabiciuni semnificative in strategie, controlul riscurilor si cultura managementului.

UBS a coborat estimarile de profit, a eliminat o parte din conducere si a majorat capitalul cu aproximativ 39 miliarde franci.

Anuntul de marti marcheaza cel mai mare efort facut pana acum de banca pentru a reveni la echilibru si pentru a face fata problemelor din sectorul bancilor de investitii.

Analistii estimau ca UBS va reduce aproximativ 10% din forta de munca a bancii de investitii, care are 22.000 de angajati.

Presiunile asupra UBS persista, in contextul in care grupul activist al investitorilor Olivant a criticat decizia UBS de a-l numi in functia de presedinte pe avocatul Peter Kurer si a cerut bancii sa ia in considerare vanzarea bancii de investitii.

Actiunile UBS s-au apreciat cu aproximativ 15% in ultima luna, fata de o crestere de numai 3% a indicelui bancar DJ StoxxEuropean, UBS devenind cel mai mare castigator din revenirea pietelor financiare.

Analistii estimeaza ca banca va inregistra o pierdere neta de peste 5 miliarde franci elvetieni in 2008, din deprecierea activelor, din restructurare si din castigurile mai mici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri