AXA, cel de-al doilea asigurator din Europa, a anuntat ca vanzarile grupului au scazut in primul trimestru cu 2,7%, la 28,066 miliarde euro, cifra de afaceri fiind afectata de cursul de schimb valutar nefavorabil si de crize creditelor.
Vanzarile pe segmentul de asigurari de viata cu componenta de economisire au scazut cu 6,2%, la 1,939 miliarde euro. Analistii estimau, in medie, vanzari de 2 miliarde euro, potrivit unui sondaj Reuters, citata de NewsIn.

Vanzarile asigurarilor de proprietate si de dezastre au crescut cu 2%, la 8,885 miliarde euro, de asemenea sub estimarea medie a analistilor, ce prevedeau vanzari de 8,92 miliarde.

Companiile de asigurari au fost afectate de criza mondiala a creditelor si de caderea burselor, din moment ce produsele de economisire investesc adesea mare parte din active in actiuni.

Luna trecuta, Allianz, cel mai mare grup de asigurari din Europa, a anuntat ca a inregistrat pana in prezent pierderi de aproximativ 2,5 miliarde euro din criza creditelor si a precizat ca problemele din piete ar putea afecta profiturile in viitor.
Cu toate acestea, directorul executiv AXA, Henri de Castries, estimeaza o crestere in divizia asigurarilor de proprietate si de dezastre si este optimist in legatura cu perspectivele AXA, in ciuda crizei din piete.

"Divizia asigurarilor de proprietate si de dezastre, in urcare cu 2%, ar trebui sa isi accelereze ritmul de crestere pentru a ne confirma perspectiva pozitiva pentru 2008", a declarat de Castries.

Acesta a adaugat ca raman increzatori in modelul de afaceri si continua sa investeasca in dezvoltare, potrivit programului "Ambition 2012".

In cadrul programului "Ambition 2012", AXA urmareste sa-si tripleze castigurile si sa-si dubleze veniturile pana in anul 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri