Vanzarile pe segmentul de asigurari de viata cu componenta de economisire au scazut cu 6,2%, la 1,939 miliarde euro. Analistii estimau, in medie, vanzari de 2 miliarde euro, potrivit unui sondaj Reuters, citata de NewsIn.

Vanzarile asigurarilor de proprietate si de dezastre au crescut cu 2%, la 8,885 miliarde euro, de asemenea sub estimarea medie a analistilor, ce prevedeau vanzari de 8,92 miliarde.

Companiile de asigurari au fost afectate de criza mondiala a creditelor si de caderea burselor, din moment ce produsele de economisire investesc adesea mare parte din active in actiuni.

Luna trecuta, Allianz, cel mai mare grup de asigurari din Europa, a anuntat ca a inregistrat pana in prezent pierderi de aproximativ 2,5 miliarde euro din criza creditelor si a precizat ca problemele din piete ar putea afecta profiturile in viitor.
Cu toate acestea, directorul executiv AXA, Henri de Castries, estimeaza o crestere in divizia asigurarilor de proprietate si de dezastre si este optimist in legatura cu perspectivele AXA, in ciuda crizei din piete.

Citeste si:

"Divizia asigurarilor de proprietate si de dezastre, in urcare cu 2%, ar trebui sa isi accelereze ritmul de crestere pentru a ne confirma perspectiva pozitiva pentru 2008", a declarat de Castries.

Acesta a adaugat ca raman increzatori in modelul de afaceri si continua sa investeasca in dezvoltare, potrivit programului "Ambition 2012".

In cadrul programului "Ambition 2012", AXA urmareste sa-si tripleze castigurile si sa-si dubleze veniturile pana in anul 2012.