Profitul net in primul trimestru din 2008 a coborat la 153 milioane euro (237 milioane dolari) fata de 707 milioane cat inregistrase cu un an in urma, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Sapte analisti chestionati de Reuters au estimat, in medie, un profit net de 437 milioane euro.

Actiunile Aegon s-au depreciat in prima parte a sedintei de tranzactionare la Amsterdam. Titlurile companiei s-au ieftinit cu 1,55%, pana la 10,15 euro, fata de indicele european al asiguratorilor DJStoxx, care a stagnat.

Deprecieri de active au dus la deprecierea actiunilor Aegon pana la un minim al ultimilor trei ani si jumatate, de 8,44 euro atins in martie.

Citeste si:

Un dolar depreciat in Statele Unite, de unde provin trei sferturi din castigurile operationale ale companiei, a redus profiturile, au declarat oficialii de la Aegon.

"Pietele financiare extrem de volatile, caracterizate o crestere asimetrica a marjelor de profit din creditare, dobanzile nesupuse riscurilor si deprecierea pitelor de capital, au avut un impact semnificativ asupra castigurilor operationale ale grupului", a spus noul director executiv, Alex Wynaendts.