Numarul cinci mondial in productia de bere a anuntat castiguri inainte de dobanzi si taxe (EBIT) de 388 milioane coroane daneze (80,51 milioane dolari), fata de 402 milioane coroane daneze acum un an si 444 milioane coroane daneze estimate de analistii chestionati de Reuters.

Carlsberg si Heineken au achizitionat compania Scottish& Newcastle (S&N), numarul unu in productia de bere din Marea Britanie, pentru 7,8 miliarde coroane (15,32 miliarde dolari), anunta NewsIn.

Firma cu sediul in Copenhaga, ce detine marcile de bere Tuborg si Holsten, precum si Carlsberg, a declarat ca rezultatele au fost peste asteptari in toate regiunile, comparativ cu planurile de castig pentru 2008.

Preluarea S&N a asigurat producatorului danez controlul asupra companiei cu capital mixt Baltic Beverages Holding (BBH) si asupra companiei rusesti Baltika.

Citeste si:

Directorul executiv al Carlsberg, Jorgen Rasmussen, a declarat ca producatorul doreste in continuare sa completeze o emisiune de actiuni de pana la 31,5 miliarde coroane anul acesta, ca parte a finantarii achizitiei S&N, in ciuda turbulentelor de pe piata.

Vanzarile au crescut cu 6% la 9,4 miliarde coroane in primul trimestru.

Carlsberg a anuntat ca a vandut 23,7 milioane de hectolitri de bere in primul trimestru din 2008, in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2007.