Grupul Lindab, producator de solutii moderne pentru constructii metalice si sisteme de ventilatii, si-a anuntat extinderea in regiunea Europa Centrala si de Est prin achizitia companiei Sipog Grup, lider pe piata slovaca in productia structurilor metalice pentru constructii, tranzactie evaluata la 24,5 milioane de euro.
"Chiar daca in primele trei luni din 2008 vremea nu a fost la fel de favorabila constructiilor ca in 2007, vanzarile si profitul realizate de Lindab in Romania in acest prim trimestru au fost conform asteptarilor. Achizitia grupului Sipog va contribui la cresterea si dezvoltarea in continuare a cifrei de afaceri a grupului Lindab in Romania", a declarat directorul general Lindab Romania, Andrei Sulyok (foto), anuntand extinderea grupului in regiune, prin achizitia, cu 24,5 milioane de euro, a companiei Sipog Group, lider pe piata slovaca in productia componentelor metalice de constructii.

Sipog Group este producator de tigle metalice si table cutate trapezoidale marca Rova si sisteme de drenaj marca Vios, cu subsidiare in Slovacia, Romania si Cehia. In 2007, compania a inregistrat vanzari nete de 37 de milioane de euro si un profit operational de 4,7 milioane de euro. Compania numara in prezent 190 de angajati. Lindab va pastra echipa de vanzari si de management. Tranzactia este in curs de aprobare si va fi finalizata in vara acestui an.

"Per ansamblu, grupul Lindab a contabilizat in primul trimestru vanzari in valoare de aproximativ 227 milioane de euro, cu 8 % mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational a fost de 22,1 milioane de euro, cu 12 % mai mare fata de primul trimestru al anului 2007", se precizeaza in comunicatul remis de companie.

Grupul Lindab a inregistrat, in Europa Centrala si de Est (ECE) si in Comunitatea Statelor Independente (CSI), in primele trei luni ale anului, o crestere a vanzarilor cu 12 % fata de perioada similara a anului trecut, se mai arata in comunicat.

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994, cele doua domenii principale de activitate fiind Profile si Ventilatii. Lindab Profile este o divizie a grupului Lindab care dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj.

Concernul international Lindab dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab are puncte de lucru in 30 de tari, un numar de 5.000 de angajati, iar in 2007 a inregistrat o cifra de afaceri de peste un miliard de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri