PKO BP, cea de-a doua banca din Polonia, a purtat discutii de cooperare cu banca ungara OTP, ce au inclus posibilitatea unei asocieri sau a unei companii de holding mixte, arata un articol publicat de cotidianul Rzeczpospolita, care il citeaza pe presedintele PKO, potrivit portfolio.hu, citeaza NewsIn.
"Reprezentantii OTP sunt deschisi chiar si unei cooperari foarte apropiate", a declarat, pentru cotidianul amintit, directorul executiv al PKO, Rafal Juszczak.

Acesta a spus ca partile discuta "mai multe optiuni, printre care o fuziune, crearea unui holding, etc.". Juszczak a adaugat ca trezoreria Poloniei va trebui sa intruneasca anumite conditii inainte de efectuarea unei tranzactii, insa nu a oferit alte detalii.

Exista numai cateva banci mai mari in Europa Centrala si de Est care nu sunt controlate de banci straine, iar OTP si PKO BP, controlata de stat, se afla printre acestea.

Juszczak, care a fost numit director executiv al PKO anul trecut, in timpul fostei guvernari conservatoare, va fi inlocuit pe 20 mai de fostul sef al bancii centrale poloneze, Jerzy Pruski.

Ministrul trezoreriei din cadrul noului guvern de centru dreapta a spus ca Polonia va lua in considerare reducerea participatiei de 51% in cadrul PKO, daca va controla in continuare banca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri