Iranul nu se asteapta ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) sa tina o intrunire de urgenta inainte de septembrie 2008, potrivit unui oficial iranian din sectorul petrolier, in ciuda majorarii pretului la petrol pe pietele internationale, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
"Nu, nu cred", a declarat guvernatorul OPEC din partea Iranului, Hossein Kazempour Ardebili cand a fost intrebat daca Teheranul se asteapta ca organizatia sa se reuneasca inainte de intrunirea oficiala din septembrie anul acesta.

Ardebili a reuzat sa ofere mai multe detalii, insa oficiali din Iran, numarul patru mondial in productia de petrol, au afirmat in repetate randuri ca piata este bine aprovizionata, punand preturile record la petrol pe seama deprecierii dolarului si a altor factori ce nu depind de OPEC.

O sursa din OPEC a declarat ca organizatia ar putea analiza daca este sau nu nevoie de o sporire a productiei de petrol inainte de intrunirea oficiala din septembrie 2008, in cazul in care preturile la petrol vor continua sa creasca.

Pretul petrolului a crescut astazi la 126,14 dolari pe baril, fiind aproape de recordul istoric de 126,27 dolari pe baril atins saptamana trecuta.

Ministerele si oficialii din tarile membre OPEC afirma ca oferta de petrol este adecvata, in ciuda presiunilor SUA si a altor consumatori importanti de a spori productia pentru a reduce preturile la titei.

Un alt oficial iranian din sectorul petrolier, Mohammad Ali Khatibi, a declarat ca deprecierea dolarului este principala cauza care alimenteaza preturile record la petrol, si nu cererea sau oferta.

Ministrul iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, a declarat ca este posibil ca pretul petrolului sa atinga 200 dolari barilul.


.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri