"Nu, nu cred", a declarat guvernatorul OPEC din partea Iranului, Hossein Kazempour Ardebili cand a fost intrebat daca Teheranul se asteapta ca organizatia sa se reuneasca inainte de intrunirea oficiala din septembrie anul acesta.

Ardebili a reuzat sa ofere mai multe detalii, insa oficiali din Iran, numarul patru mondial in productia de petrol, au afirmat in repetate randuri ca piata este bine aprovizionata, punand preturile record la petrol pe seama deprecierii dolarului si a altor factori ce nu depind de OPEC.

O sursa din OPEC a declarat ca organizatia ar putea analiza daca este sau nu nevoie de o sporire a productiei de petrol inainte de intrunirea oficiala din septembrie 2008, in cazul in care preturile la petrol vor continua sa creasca.

Pretul petrolului a crescut astazi la 126,14 dolari pe baril, fiind aproape de recordul istoric de 126,27 dolari pe baril atins saptamana trecuta.

Citeste si:

Ministerele si oficialii din tarile membre OPEC afirma ca oferta de petrol este adecvata, in ciuda presiunilor SUA si a altor consumatori importanti de a spori productia pentru a reduce preturile la titei.

Un alt oficial iranian din sectorul petrolier, Mohammad Ali Khatibi, a declarat ca deprecierea dolarului este principala cauza care alimenteaza preturile record la petrol, si nu cererea sau oferta.

Ministrul iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, a declarat ca este posibil ca pretul petrolului sa atinga 200 dolari barilul.

.