Ranbaxy se va ocupa de descoperirea medicamentelor si de dezvoltarea clinica prin etapa testelor 'Phase IIa', iar compania americana producatoare de farmaceutice va trebui sa efectueze etapele ulterioare de dezvoltare si comercializare.

Grupul indian va primi un avans al carui cuantum nu a fost dezvaluit si ar putea fi platit cu mai mult de 100 milioane dolari pentru fiecare medicament pe care il dezvolta, in functie de succesul obtinut si de aprobarea din partea autoritatilor de reglementare. Compania ar putea, totodata, sa fie platita pentru drepturi, in conformitate cu un acord pe cinci ani.

Titlurile celei mai mari companii producatoare de medicamente din India s-au scumpit cu 5,4%, pana la 495 rupii/actiune, pe piata de la Mumbai, in conditiile in care indicele principal al bursei indiene s-a apreciat cu 0,8%.
Directorul general al Ranbaxy, Malvinder Singh, a declarat ca oamenii de stiinta de la Ranbaxy vor dezvolta mai mult de un singur medicament in acelasi timp.

"Vom lucra cel putin la doua medicamente concomitent", a declarat Singh si a adaugat ca acest lucru inseamna o plata de "200 milioane dolari, pentru moment".

"Plata in avans ar trebui sa fie facuta in timpul acestui trimestru", a precizat seful Ranbaxy.

Citeste si:

Colaborarea subliniaza felul in care firmele internationale, asupra carora expirarea licentelor si liniile noi, dezamagitoare, de medicamente creeaza presiuni, externalizeaza activitatea de cercetare catre tari din Asia, cum ar fi India si China.

Ranbaxy, cunoscuta cel mai bine ca producator de medicamente pe piata genericelor, vrea sa se dezvolte in directia descoperirii de medicamente noi. Ranbaxy are deja un acord amplu de cercetare cu GlaxoSmithKline, pe domenii ce includ antiinfectioasele, dereglarile de metabolism si afectiunile respiratorii. Seful Ranbaxy a spus ca firma pe care o conduce poarta negocieri si cu alte companii.

"Cred ca putem asista la dezvoltarea mai multor parteneriate strategice, iar acest lucru este o mare oportunitate", a afirmat directorul general al Ranbaxy.

Colaborarea cu Merck se va axa pe gasirea unor medicamente anti-bacteriale si antifungice si se inscrie in cadrul unor miscari mai vechi ale Merck privind dezvoltarea pietei indiene de produse farmaceutice, in colaborare cu alte firme. In noiembrie 2007, de exemplu, Merck a semnat un acord de cercetare si dezvoltare a unor medicamente pentru cancer impreuna cu firma Nicholas Piramal Ltd.