HSBC, cea mai mare banca din Europa, a anuntat, luni, ca profitul sau din primul trimestru l-a depasit pe cel din perioada echivalenta din 2007, intrucat activitatea din Asia a compensat pierderi de peste 5 miliarde dolari din credite neperformante in SUA si deprecieri de active, transmite Reuters, citat de NewsIn.

Reprezentantii HSBC Holdings au afirmat ca este posibil ca economia Statelor Unite sa intre in recesiune anul acesta si ca este improbabila o revenire a pietei imobiliare pana cel putin in 2009, dar declaratia bancherilor de la HSBC a fost de mai bun augur decat cele ale unor oficiali ai altor banci afectate de criza creditelor.

Bancherii de la HSBC au anuntat, luni, ca pierderile inregistrate din creditele de consum neperformante acordate in Statele Unite se ridica la 3,2 miliarde dolari in primul trimestru, iar deprecierile de active se cifreaza la o suma asemanatoare, arata Reuters.

HSBC isi va prezenta rezultatele interminare pe 4 august.

Ultimele costuri inregistrate de HSBC pe piata ipotecara americana au scazut, potrivit asteptarilor, de la nivelul din trimestrul anterior de 4,6 miliarde dolari, dar au reprezentat, totusi, dublul cuantumului din primul trimestru din 2007, din cauza turbulentelor de pe piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc care au afectat portofoliul de credite al HSBC.

Titlurile HSBC s-au scumpit cu 1,9% pana la 0,882 lire sterline/actiune.

"Profitul grupului a crescut crescut fata de primul trimestru din 2007 este o declaratie pe care putine banci din Europa o vor putea face", a comentat, pentru Reuters, un analist de la compania Collins Stewart. Cresterea veniturilor operationale, amploarea deprecierilor de active si profitul HSBC Finance au fost toate peste asteptari, a adaugat Collins Stewart.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cauti un job in strainatate? Ce tara iti ofera cele mai bune conditii