Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi din lume, urmareste sa faca noi achizitii pe piata emergenta a bauturilor non-alcoolice pentru a-si extinde sursele de venit, a declarat marti viitorul director executiv al companiei, consemneaza Reuters.

Vanzarile bauturilor non-alcoolice stabilite din Statele Unite sunt in declin, pentru ca oamenii opteaza pentru apa imbuteliata si pentru ceai, pentru ca le considera mai sanatoase.

"Veti urmari o crestere organica a companiei noastre, precum si achizitii tintite", a spus Muhtar Kent, care va deveni director executiv al Coca-Cola pe 1 iulie.

Kent a declarat pentru reporteri la Foreign Correspondents' Club din Japonia, ca asemenea achizitii nu vor vor fi mari, iar compania cauta din stat in stat oportunitati, desi nu a specificat unde.

Coca-Cola, care concureaza cu PepsiCo Inc si cu Dr PepperSnapple Group Inc, a beneficiat de pe urma ultimei achizitii a ceaiurilor Fuze si a producatorului de vitamine Glaceau, care au sustinut cresterea vanzarilor companiei.

Coca-Cola, cu sediul la Atlanta, care detine 78% din vanzarile in strainatate, a cumparat si producatorul rusesc de sucuri Multon in 2005, pentru suma de 500 milioane dolari. "Nu exista o alta industrie mai buna in care sa te gasesti, decat cea a bauturilor non-alcoolice, credem cu tarie acest lucru", a spus Kent.

Acesta a adaugat ca piata bauturilor non-alcoolice creste mai repede decat celelalte categorii de produse de consum, cum ar fi cosmeticele, articolele de toaleta si bauturile.

"Vedem oportunitati in toate categoriilor (de bauturi non-alcoolice)", a adaugat Kent.

Kent a reiterat tintele pe termen lung ale companiei, de a-si creste volumul anual al vanzarilor cu 3-4%, profitul operational cu 6-8% si castiguile pe actiune cu un procent de o cifra mare.

Pe 16 aprilie, Coca-Cola a afisat un profit trimestrial peste asteptari, pe masura ce cresterea puternica la nivel mondial a anulat efectele unei economii slabe a Statelor Unite si un volum in stagnare al vanzarilor in propriul stat.

Afacerea Coca-Cola, la nivel international, in special in regiuni precum China, India, Brazilia si Turcia, a devenit mult mai importanta pentru investitori in ultimii ani, ca urmare a incetinirii pietelor mature, cum ar fi America de Nord.

Luni, actiunile Coca-Cola au incheiat sedinta in urcare cu 25 centi, adica 0,5%, la 56,40 dolari/actiune pe bursa de la New York.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sistemul Coca-Cola, contributii directe la economie de 74 mil. euro