Enel, numarul patru in sectorul energetic european, a inregistrat castiguri inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) de 3,445 miliarde euro (5,33 miliarde dolari), potrivit companiei.

Analistii eu estimat un nivel al EBITDA de 3,329 miliarde euro.

Profitul net al grupului a fost de 1,004 miliarde euro, cu 6,5% mai mult fata de 2007.

"Intarirea marjelor de profit pe piata din Italia si cresterea activitatii internationale ne-a determinat sa estimam rezultate operationale anuale mai mari decat cele din 2007", a declarat Fulvio Conti, directorul executiv al Enel.

Citeste si:

Datoriile nete ale companiei la sfarsitul lunii martie au fost de 57,072 miliarde euro, cu 55,8 miliarde euro mai mult fata de sfarsitul anului 2007.

Cresterea datoriilor are la baza achizitionarea de catre Enel a unei participatii de control in reactorul rus OGK-5 OAD, contra sumei de 970 milioane euro.

Datoriile Enel au crescut de cinci ori anul trecut in urma achzitionarii companiei Endesa contra sumei de 42,5 miliarde euro.

Enel a lansat un program de vanzare a activelor pentru a reduce datoriile, inclusiv a retelelor de energie si gaze naturale evaluate de compania italiana la patru miliarde euro.