Pe langa cei 2.000 de angajati JPMorgan care vor fi inlocuiti de personalul provenit in urma achizitionarii bancii Bear Stearns, sursele au declarat ca inca 1.000, pana la 2.000 de angajati JPMorgan, si-ar putea pierde slujbele din cauza crizei creditelor si a incetinirii activitatilor in sectorul de investitii bancare.

Inca nu au fost luate decizii finale cu privire la concedieri, JPMorgan fiind asteptata sa anunte hotararile la inceputul lunii iunie, potrivit surselor.

JPMorgan, care va finaliza preluarea Bear Stearns la inceputul lunii iunie, a declarat ca a luat decizii cu privire la 10.000 din cei aproape 14.000 de angajati ai Bear.

Directorul executiv al JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat investitorilor ca banca a facut oferte pentru 6.000 de angajati Bear Stearns, urmand sa ia decizii cu privire la restul de 3.500 de angajati ai Bear.

Citeste si:

Potrivit surselor, din cei 6.000 de angajati carora li s-au oferit slujbe, aproape jumatate vor fi repartizati in sectoarele unde JPMorgan nu este profitabila, precum brokeraj, energie si investitii bancare.

In urma angajarii personalului Bear Stearns, JPMorgan va fi nevoita sa reduca 2.000 de locuri de munca din propriul personal.

Preluarea Bear Stearns va spori numarul de angajati JPMorgan cu 4.000 la aproximativ 184.000 la nivel mondial, potrivit surselor.

JPMorgan a preluat in martie Bear Stearns, ce se afla la momentul respectiv in prag de faliment, in urma implicarii sistemului american de banci centrale (Fed).