Actiunile Parmalat, relistate in 2005, dupa ce au fost afectate de o datorie de 14 miliarde, s-au depreciat 10,7%, la 1,95 euro/actiune. Volumul a fost de 84 milioane de actiuni, de doua ori mai mult decat media zilnica din ultima luna, dupa ce a atins nivelul de 1,8625 euro/actiune.

"Cifrele nu sunt bune", a spus un trader milanez cu referire la rezultatele din primul trimestru.

Dupa inchiderea sedintei bursiere de miercuri, Parmalat, cel mai mare grup alimentar din Italia, a afisat o scadere a profitului de baza cu 20% in primul trimestru, la 63,9 milioane euro.

Citeste si:

Compania a anuntat, de asemenea, ca profitul de baza - castigurile inaintea dobanzii, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) - va creste cu 7% in acest an, la limita inferioara a unei marje cuprinse intre 7% si 10%, care fusese estimata anterior.

Intr-un raport de cercetare, Lehman Brothers au spus ca EBITDA se gaseste sub nivelul unei marje situata intre 79 si 84 milioane euro.

Analistii de la Lehman considera ca viitoarele rezultate vor fi "mai putin incurajatoare" din moment ce vor depinde de preturile in crestere ale produselor lactate si de costurile de marketing, precum si de o scadere peste asteptari a volumului.