Aceasta va fi una dintre cele mai importante companii producatoare de energie solara din lume, arata un articol publicat duminica de cotidianul financiar nipon Nikkei.

Cele doua companii au semnat un acord de formare a unui parteneriat strategic in sectorul fotovoltaic, potrivit datelor publicate de Enel pe pagina de internet a companiei italiene.

Comunicatul companiei italiene mai arata ca cele doua firme vor dezvolta campuri de generare a energiei in Italia. De asemenea, se precizeaza ca au in plan construirea unei centrale in Italia, pentru producerea unor panouri cu celule solare cu film subtire, create de Sharp.

Citeste si:

Investitia s-ar putea ridica la cateva zeci de miliarde yeni, se mentioneaza in articolul publicat de Nikkei.
Enel, lider mondial in generarea de electricitate din resurse regenerabile, a anuntat ca isi extinde eforturile in acest sector si in cel al tehnologiilor care protejeaza mediul, printr-un program de investitii de 7,4 miliarde euro (11,5 miliarde dolari) pana la sfarsitul lui 2012.

Sharp vrea sa isi majoreze capacitatea anuala de productie de panouri cu celule solare la 6.000 megawati de la nivelul actual de 710 megawati prin construirea unor centrale la mare distanta de Japonia, incearcand in acest fel sa isi extinda afacerea energetica si sa isi diminueze costurile de productie, mai arata Nikkei citat de Reuters.

Reprezentantii Sharp nu au putut fi contactati pentru comentarii.