Grupul bancar italian UniCredit a incheiat, vineri, un acord de 747 milioane euro pentru vanzarea a 184 de unitati unui grup de banci de pe piata interna, ca sa respecte reglementarile antitrust dupa cumpararea bancii Capitalia, relateaza Reuters.
Un comunicat al UniCredit arata ca tranzactia ar trebui sa imbunatateasca puterea financiara a bancii.
Tranzactia permite, de asemenea, unor banci italiene sa cumpere cladirile a 45 de unitati ale UniCredit pentru 62 milioane euro, potrivit comunicatului bancii.

Printre cumparatori se afla Banca Popolare di Milano, Credito Emiliano, Banca Popolare dell'Emilia Romagna si Banca Carige, Banca Popolare dell'Eturia e del Lazio, Banca Agricola Popolare di Ragusa, Banca Popolare di S. Angelo si inca cinci banci mai mici.

Titlurile UniCredit s-au depreciat vineri cu 0,8% pana la 4,72 euro/actiune, nefiind influentate de publicarea anuntului, ce era asteptat. Indicele DJ Stoxx al sectorului bancar european a coborat cu 0,6%.

Autoritatile antitrust cerusera in septembrie 2007 grupului bancar UniCredit sa vanda unitatile, aceasta fiind una dintre conditiile pentru aprobarea preluarii Capitalia. Tranzactia de preluare a Capitalia a urcat UniCredit pe locul al treilea intre bancile europene, cu o capitalizare bursiera de aproape 64 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri