Cea mai mare companie europeana de asigurari, Allianz, tinteste o crestere cu minim 10% in 2008 a asigurarilor de pe pietele emergente, a declarat, intr-un interviu acordat Reuters, un membru al comitetului director al Allianz, Werner Zedelius.
"Tinta noastra este de a spori cu minim 10% pe an cresterea de pe pietele noastre, iar pana in prezent am reusit acest lucru", a spus Zedelius, care este responsabil cu afacerile Allianz de pe 26 de piete din Europa si Asia.

"Facem tot ce putem, ca sa obtinem si in 2008 astfel de rezultate", a precizat Werner Zedelius.
Allianz isi fixase in 2006 tinta de a castiga in decurs de trei-cinci ani 15 miliarde euro (23,40 miliarde dolari) in prime de pe pietele emergente, mai ales din Europa Centrala si de Est si din regiunea Asia-Pacific.

La sfarsitul lui 2007, primele au fost de 12,8 miliarde euro, ceea ce marcheaza o crestere cu 24% fata de anul anterior, iar regiunea Asia-Pacific a contribuit cu 8,8 miliarde euro la obtinerea cuantumului de mai sus si Europa de Est, cu 4 miliarde euro, relateaza NewsIn.

"Probabil ca ne vom atinge tinta mai degraba mai devreme decat mai tarziu", a spus oficialul Allianz.
Activitatea de pe pietele emergente a evoluat pozitiv in 2007, iar Allianz s-a extins si cu o serie de achizitii, cum ar fi companiile rusesti de asigurari Rosno si Progress-Garant, a carora activitate a contribuit, de asemenea, la cresterea primelor.

"Ne-am atins cu brio tintele, atat pentru vanzari, cat si pentru castiguri", a adaugat Zedelius. Preturile tintelor potentiale de achizitie variaza inca pe pietele emergente, a adaugat Zedelius.

"Ne intereseaza mai ales cresterea interna, dar studiem, selectiv, si posibilitatile de achizitii", a precizat oficialul Allianz. "Si, cu siguranta, pe viitor vor fi posibilitati de cumparare", a adaugat Zedelius.

Afacerile Allianz de pe pietele de crestere nu au fost afectate de investitii in active cu grad mare de risc, dar s-au confruntat cu o anumita nesiguranta a investitorilor din sectorul de retail pe unele piete, in contextul crizei creditelor.

Astfel, noile afaceri au avut de suferit in primul trimestru in India, dar in general, Allianz nu a inregistrat scaderi semnificative.

Allianz tinteste crestere pe termen lung in China, unde a castigat mai mult de 300 milioane euro din prime in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri