Senatul american a votat un amendament care ar permite Guvernului Statelor Unite sa dea in judecata OPEC pentru nerespectarea legilor concurentei, ca reactie la cresterea preturilor petrolului la aproape 60 de dolari pe baril, transmite Reuters. Votul Senatului, care se alatura unei noi legislatii in domeniul energiei, da autoritate Departamentului Justitiei sau Comisiei Federale pentru Comert sa dea in judecata Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Pretul titeiului brut de referinta pe piata americana a atins marti nivelul-record de 59,70 de dolari pe baril, chiar daca productia OPEC este cea mai ridicata din ultimii 25 de ani, iar stocurile de petrol ale Statelor Unite sunt cele mai mari din anul 1999. Cele 11 state membre ale OPEC realizeaza aproape 40% din productia mondiala si detin doua treimi din rezervele cunoscute. "Preturile gazului si ale petrolului sunt prea ridicate si este timpul sa facem ceva in aceasta privinta", a afirmat senatorul republican de Ohio Mike DeWine, care a sustinut amendamentul impreuna cu senatorul democrat de Wisconsin, Herb Kohl.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri