Deutsche Bank si BNP Paribas sunt interesate de unele parti ale bancii olandeze ABN Amro, cumparata anul trecut de grupul de servicii financiare belgiano-olandez Fortis, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Dupa achizitionarea ABN Amro, alaturi de Royal Bank of Scotland si banca spaniola Santander, pentru 70 miliarde euro, Fortis a fost de acord cu desprinderea unor parti din ABN, pentru a reduce ingrijorarile antitrust din partea Comisiei Europene.

Fortis a anuntat ca va vinde ramurile de consiliere comerciala si unitatile pentru clientii corporate, care reprezinta aproximativ 10% din piata olandeza a bancilor comerciale, in ceea ce priveste activele si veniturile.

De asemenea, a anuntat ca va desprinde portofoliul de factoring IFNFinance BV si banca comerciala Hollandsche Bank Unie. Banca franceza BNP Paribas este interesata, selectiv, de anumite parti ale afacerilor olandeze ale ABN, in timp ce Deutsche Bank este interesata de toate operatiunile, potrivit articolului aparut in cotidianul Het Financieele Dagblad, care citeaza surse anonime implicate in procesul de vanzare.

Cotidianul mentioneaza ca firmele implicate au refuzat sa comenteze. De asemenea, a precizat ca printre partile implicate se afla bancile olandeze SNS Reaal si Van Lanschot si compania General Electric, ce a cumparat in 2006 Banque Artesia Nederland.

Fortis, care a platit aproximativ 24 miliarde euro pentru divizia olandeza a ABN, precum si pentru operatiunile de gestionare a activelor si a averilor, a anuntat ca vanzarea ar trebui sa fie incheiata pana la vara.

Fortis a precizat ca va vinde afacerile ca un intreg, in contextul in care Comisia doreste ca pe piata olandeza sa intre un jucator puternic Cu toate acestea, unitatea de factoring ar putea fi vanduta separat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul celor mai sigure 100 banci din lume. Cate sunt in Romania