Marks and Spencer (M&S) a anuntat ca profitul anual ajustat inainte de taxe a crescut cu 4,3%, la 1,28 miliarde euro, in rand cu estimarile analistilor, sustinut de masura luata de companie de a reduce primele angajatilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Directorul executiv Stuart Rose a spus ca Marks and Spencer, cel mai mare producator de imbracaminte din Marea Britanie si un barometru al cheltuielilor de consum, nu a reusit sa intruneasca obiectivele interne si nu va plati prime.

In schimb, va oferi o plata unica de 12,8 milioane lire pentru echipele din magazine.

"Estimam ca, in piata, conditiile vor ramane dificile in viitorul apropiat si ne gestionam afacerile in consecinta", a declarat Rose.

Vanzarile au variat in primele sapte luni din anul financiar 2008-2009, iar aprilie s-a dovedit a fi o luna dificila.

“Pana acum, in luna mai s-a inregistrat o redresare a pietei, desi ramanem prudenti in legatura cu increderea consumatorilor", a adaugat Rose.

Vanzarile anuale din Marea Britanie au scazut in anul financiar 2007-2008 cu 0,5%.

In al patrulea trimestru, cand impactul crizei creditelor a inceput sa afecteze cheltuielile de consum, vanzarile au scazut cu 1,7%.

Analistii prevedeau ca M&S va inregistra un profit anual ajustat inainte de taxe de 997 milioane lire, potrivit estimarilor Reuters.

Rose, care urmeaza sa fie numit luna viitoare in functia de director executiv, a spus ca planuieste sa cheltuiasca in acest an 800-900 milioane lire pentru extinderea afacerii.

"Credem ca avem o ocazie reala pentru a ne extinde afacerea in Marea Britanie si in strainatate si de a extinde marca asupra altor produse", a mai spus Rose.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Retailul de fashion in 2017: mai putine magazine, dar vanzari mari