Compania braziliana de petrol si gaze naturale detinuta de stat, Petrobras, a devenit cea de-a treia "cea mai valoroasa" companie din cele doua Americi, depasind Microsoft, potrivit firmei de consultanta Economatica, conform NewsIn.

Conform pretului rezervelor de petrol de la sfarsitul saptamanii trecute, valoarea de piata a Petrobras a fost estimata la 287,2 miliarde dolari (184 miliarde euro), fata de cea a Microsoft, de 279,3 miliarde dolari (178,9 miliarde euro).

Potrivit Economatica, actiunile Petrobras au crescut peste 110%, iar cele ale Microsoft au scazut cu 3,5% in ultimul an.

Gigantul petrolier american Exxon Mobil s-a aflat in fruntea clasamentului Economatica ca cea mai mare companie de pe continentul american, cu o valoare de piata de 489 miliarde dolari (313,2 miliarde euro), urmata de General Electric cu 320 miliarde dolari (205 miliarde euro).

Pe langa Petrobras, pe lista s-au mai aflat si alte companii din America Latina, precum grupul minier brazilian Vale si compania mexicana de telecomunicatii America Movil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si