Compania petroliera kazaha KazMunaiGas este asteptata sa numeasca opt banci in cursul acestei saptamani pentru a aranja un imprumut sindicalizat pe trei ani de 2,5 miliarde dolari (1,6 miliarde euro), arata Reuters, citat de NewsIn.

ABN Amro si Credit Suisse au coordonat tranzactia si, dupa primirea unor aprobari, la aceasta operatiune ar putea sa se alature bancile Bank of Tokyo-Mitsubishi-UFJ, Barclays, Deutsche Bank, SMBC, Societe Generale si WestLB, ca aranjori mandatati.

Mandatul ar trebui sa fie finalizat in cursul saptamanii trecute, iar sindicalizarea imprumutului va fi lansata la scurt timp.

Imprumutul va finanta un credit de 3,1 miliarde dolari, pe un an, obtinut in ianuarie de catre KazMunaiGas, menit a acoperi achizitia grupului petrolier roman Rompetrol.

Pe 27 august, KazMunaiGaz (KMG), companie petroliera cu capital de stat din Kazahstan, a preluat 75% din The Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding, tranzactie ce a conferit intregului grup Rompetrol (TRG) o valoare de 3,616 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rusia înregistrează un record de decese, dar şi de persoane vindecate
Setari Cookie-uri