Compania petroliera kazaha KazMunaiGas este asteptata sa numeasca opt banci in cursul acestei saptamani pentru a aranja un imprumut sindicalizat pe trei ani de 2,5 miliarde dolari (1,6 miliarde euro), arata Reuters, citat de NewsIn.
ABN Amro si Credit Suisse au coordonat tranzactia si, dupa primirea unor aprobari, la aceasta operatiune ar putea sa se alature bancile Bank of Tokyo-Mitsubishi-UFJ, Barclays, Deutsche Bank, SMBC, Societe Generale si WestLB, ca aranjori mandatati.

Mandatul ar trebui sa fie finalizat in cursul saptamanii trecute, iar sindicalizarea imprumutului va fi lansata la scurt timp.

Imprumutul va finanta un credit de 3,1 miliarde dolari, pe un an, obtinut in ianuarie de catre KazMunaiGas, menit a acoperi achizitia grupului petrolier roman Rompetrol.

Pe 27 august, KazMunaiGaz (KMG), companie petroliera cu capital de stat din Kazahstan, a preluat 75% din The Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding, tranzactie ce a conferit intregului grup Rompetrol (TRG) o valoare de 3,616 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri