Acesta a adaugat ca tehnologiile utilizate in exploatarea zacamintelor din Rusia sunt potrivite pentru zacamintele din aceasta regiune, in ciuda diferentelor climatice, informeaza NewsIn.

"Din acest motiv, ne vom extinde prezenta in aceasta regiune si ne vom baza pe principiul utilitatii economice", a adaugat Mikhelson.

In septembrie 2007, Novatek, principalul producator independent de gaze naturale din Rusia, a achizitionat de la societatea publica egipteana 50% dintr-un proiect de concesionare a drepturilor de exploatare si productie de hidrocarburi in regiunea Al-Arich a Marii Mediterane.

Citeste si:

La momentul respectiv, rezervele medii de gaze ale Egiptului se ridicau la 1,890 miliarde metri cubi. Lungimea retelei de conducte era de peste 16.000 kilometri. Egiptul ocupa a sasea pozitie in clasamentul mondial al exportatorilor de gaz natural lichefiat.

In martie 2005, Gazprom si EGAS, societatea egipteana de gaze naturale,au semnat un memorandum ce prevede cooperarea in materie de exporturi, prodictie de echipamente petroliere si servicii.