In cadrul unei declaratii facute la inceputul intrunirii anuale cu investitorii, Fortis a precizat ca in 2008 vor fi atinse 26% din sinergii, in 2009 nivelul acestora va ajunge la 55%, iar in 2010 la 100%.

"Procesul a inceput in urma cu numai sapte luni si am facut progrese semnificative pe toate planurile", a declarat directorul executiv Fortis, Jean-Paul Votron. Fortis a reconfirmat ca totalul costurilor de integrare a operatiunilor ABN va fi de 1,5 miliarde euro.

Fortis a cumparat operatiunile olandeze ale ABN si afacerile de private banking si gestionare a activelor, dupa ce a achizitionat anul trecut cea mai mare banca olandeza in cadrul unui consortiu format alaturi de Royal Bank of Scotland si Santander, pentru 70 miliarde euro.

Citeste si:

La vremea preluarii, Fortis a convenit sa faca unele desprinderi pentru a aplana ingrijorarile antitrust din partea Comisiei Europene. Fortis cauta cumparatori pentru ramura de consultanta comerciala a ABN si pentru unitatile clientilor corporate, care reprezinta 10% din piata olandeza a bancilor comerciale in ceea ce priveste activele si veniturile.

Procesul este in curs de desfasurare si Fortis a estimat ca va fi incheiat pana la sfarsitul acestui an. Fortis va desprinde, de asemenea, portofoliul de factoring IFN Finance BV si banca comerciala Hollandsche Bank Unie.