Pretul petrolului a crescut vineri la bursele electronice din Asia, la 131,07 dolari pe baril, mentinandu-se insa la distanta fata de nivelurile record atinse miercuri si joi, pe fondul slabiciunii dolarului si marcarii profiturilor de catre investitori, informeaza AFP, potrivit NewsIn.
Petrolul "light sweet crude", cu livrare in iulie, s-a scumpit cu 26 centi, la 131,07 dolari pe baril, in schimburile matinale, la o zi dupa atingerea unui nou maxim istoric, de peste 135 dolari pe baril.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a crescut cu 35 centi, la 130,86 dolari pe baril, fata de nivelul de 130,51 dolari pe barul atins joi la Londra.

Evolutia de vineri marcheaza o pauza dupa cursa frenetica a ultimelor zile, ce nu parea a putea fi oprita de nimic.
In ultimele doua saptamani si jumatate, pretul petrolului a depasit pragurile psihologice de 120 si apoi 130 de dolari pe baril si pentru a atinge nivelul de 135 de dolari a fost nevoie de o singura zi, in care pragurile de 131, 132, 133 si 134 dolari au fost depasite in cateva ore.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri