Agentia de rating a lansat o ancheta externa dupa aparitia unui raport conform caruia ar fi oferit din greseala ratinguri maxime AAA unor produse complexe in Europa.

"Daca eroarea este umana, persoanele responsabile trebuie sa plece", a declarat Buffet cu ocazia unei conferinte de presa din Milano. Orasul din nordul Italiei a fost ultimul vizitat de cel numit de catre revista Forbes drept "cel mai bogat om din lume", in cadrul unui turneu ce l-a purtat prin Germania, Elvetia si Spania.

Buffet a mai precizat ca fondurile suvernane de investitii reprezinta rezultatul inevitabil al deficitului de cont curent al Statelor Unite ale Americii, ce se ridica la 739 miliarde dolari la sfarsitul anului 2007.

Avand in vedere ca SUA continua sa consume mai mult decat produc, Buffet a estimat "o tot mai mare acaparare a activelor americane de catre actori straini", insa acest lucru nu reprezinta o problema.

Citeste si:

"De fiecare data cand investesti intr-o tara straina, investitorul are mai multe ingrijorari decat tara reprectiva", a precizat Buffet.

Intrebat de impactul preturilor ridicate la petrol asupra alegerilor sale de investitii, Buffet a minimalizat problema, subliniind ca si competitorii sai directi se confrunta cu acelasi mediu de afaceri.

"Chiar nu suntem afectati de acest lucru", a adaugat Buffet.