Celebrul investitor Warren Buffet a declarat ca persoanele responsabile pentru greselile de la agentia de rating Moody\'s, din care compania sa Berkshire Hathaway detine 20%, trebuie sa plece, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.
Agentia de rating a lansat o ancheta externa dupa aparitia unui raport conform caruia ar fi oferit din greseala ratinguri maxime AAA unor produse complexe in Europa.

"Daca eroarea este umana, persoanele responsabile trebuie sa plece", a declarat Buffet cu ocazia unei conferinte de presa din Milano. Orasul din nordul Italiei a fost ultimul vizitat de cel numit de catre revista Forbes drept "cel mai bogat om din lume", in cadrul unui turneu ce l-a purtat prin Germania, Elvetia si Spania.

Buffet a mai precizat ca fondurile suvernane de investitii reprezinta rezultatul inevitabil al deficitului de cont curent al Statelor Unite ale Americii, ce se ridica la 739 miliarde dolari la sfarsitul anului 2007.

Avand in vedere ca SUA continua sa consume mai mult decat produc, Buffet a estimat "o tot mai mare acaparare a activelor americane de catre actori straini", insa acest lucru nu reprezinta o problema.

"De fiecare data cand investesti intr-o tara straina, investitorul are mai multe ingrijorari decat tara reprectiva", a precizat Buffet.

Intrebat de impactul preturilor ridicate la petrol asupra alegerilor sale de investitii, Buffet a minimalizat problema, subliniind ca si competitorii sai directi se confrunta cu acelasi mediu de afaceri.

"Chiar nu suntem afectati de acest lucru", a adaugat Buffet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri