Firma de consultanta financiara Moody\'s Investors Service a redus ratingul American International Group (AIG), numarul unu la nivel mondial in sectorul de asigurari, la Aa3 de la Aa2, pe fondul pierderilor inregistrate de companie din cauza crizei creditelor din SUA, informeaza Reuters, conform NewsIn.
Moody's, ce a luat in considerare o reducere a ratingului AIG dupa ce asiguratorul a anuntat la inceputul lunii mai o pieredere neta de 7,8 miliarde dolari, a declarat ca perspectivele ratingului sunt negative.

Pierderea AIG de luna aceasta marcheaza al doilea trimestru consecutiv de pierderi record.

Reducerea ratingului a venit la cateva ore dupa ce AIG a anuntat ca a strans 20 miliarde dolari printr-o vanzare de actiuni, creante si obligatiuni convertibile.

Moody's a plasat asiguratorul american la trei puncte sub ratingul maxim.

Pierderile anuntate de AIG in ultimele doua trimestre s-au adaugat deprecierii activelor, de noua miliarde de dolari.

Agentia de rating a declarat ca perspectiva negativa reflecta expunerea companiei in fata unor viitoare volatilitati pe piata creditelor ipotecare din SUA, dar si incertitudinile privind orientarea strategica a AIG Financial Products, divizia ce se ocupa cu produse derivate de credit.

Datele publicate joi arata o accelerare a scaderii preturilor pe piata de imobiliare din SUA in primul trimestru, oferind o perspectiva sumba in ceea ce priveste piata creditelor ipotecare.

Scaderea preturilor la locuinte a afectat piata de imobiliare incepand cu anul trecut, proprietarii ajungand sa constate ca locuintele lor valoreaza mai putin decat creditele pe care trebuie sa le restituie bancilor.
AIG este ultima companie dintr-o serie de grupuri importante, care anunta puternice deprecieri ale activelor si operatiuni de intarire a bazei de capital.

Analistii estimeaza ca la nivel global, companiile au inregistrat deprecieri ale activelor de peste 300 miliarde dolari, strangand capital de peste 200 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri