Moody's, ce a luat in considerare o reducere a ratingului AIG dupa ce asiguratorul a anuntat la inceputul lunii mai o pieredere neta de 7,8 miliarde dolari, a declarat ca perspectivele ratingului sunt negative.

Pierderea AIG de luna aceasta marcheaza al doilea trimestru consecutiv de pierderi record.

Reducerea ratingului a venit la cateva ore dupa ce AIG a anuntat ca a strans 20 miliarde dolari printr-o vanzare de actiuni, creante si obligatiuni convertibile.

Moody's a plasat asiguratorul american la trei puncte sub ratingul maxim.

Pierderile anuntate de AIG in ultimele doua trimestre s-au adaugat deprecierii activelor, de noua miliarde de dolari.

Citeste si:

Agentia de rating a declarat ca perspectiva negativa reflecta expunerea companiei in fata unor viitoare volatilitati pe piata creditelor ipotecare din SUA, dar si incertitudinile privind orientarea strategica a AIG Financial Products, divizia ce se ocupa cu produse derivate de credit.

Datele publicate joi arata o accelerare a scaderii preturilor pe piata de imobiliare din SUA in primul trimestru, oferind o perspectiva sumba in ceea ce priveste piata creditelor ipotecare.

Scaderea preturilor la locuinte a afectat piata de imobiliare incepand cu anul trecut, proprietarii ajungand sa constate ca locuintele lor valoreaza mai putin decat creditele pe care trebuie sa le restituie bancilor.
AIG este ultima companie dintr-o serie de grupuri importante, care anunta puternice deprecieri ale activelor si operatiuni de intarire a bazei de capital.

Analistii estimeaza ca la nivel global, companiile au inregistrat deprecieri ale activelor de peste 300 miliarde dolari, strangand capital de peste 200 miliarde dolari.