Totusi, oficialul a subliniat ca OPEC va suplimenta cantitatea de petrol din piata daca aceasta se va confrunta cu lipsuri.

Secretarul-general OPEC crede ca, chiar daca productia de petrol ar creste maine, preturile nu ar cobori.
Pretul petrolului a depasit pentru prima data in istorie pragul simbolic de 135 dolari pe baril pe piata americana, pe fondul temerii investitorilor referitoare la rezervele pe termen lung si a scaderii stocurilor americane de petrol.

Marile tari consumatoare de petrol, precum Statele Unite, au cerut OPEC sa creasca productia pentru a tempera preturile. Administratia de la Washington a pus explozia preturilor pe seama livrarilor mici de petrol, insa OPEC a refuzat sa-si majoreze oferta.

Citeste si:

Badri a spus ca piata nu se confrunta cu o oferta scazuta si ca nu este nevoie de cresterea productiei sau ca OPEC sa discute despre preturi inaintea intalnirii programate in septembrie.

Ecuador, care a reintrat in OPEC anul trecut, a spus ca organizatia ar trebui sa reanalizeze oportunitatea unei majorari a productiei pentru ca preturile sa scada, deoarece costurile energetice determina o accentuare a inflatiei la nivel mondial, lovind mai ales tarile sarace.

Totusi, Ecuadorul este un actor mic in cadrul OPEC si singurul care a promovat aceasta idee.