Cotatia spot a aurului a urcat pana la 922,30/923,30 dolari/uncie de la un nivel de 917,60/918,80 dolari/uncie atins la inchiderea sedintei de tranzactionare de joi de pe piata new-yorkeza. Aurul s-a scumpit joi la New York pana la un maxim al ultimei luni, de 935,30 dolari/uncie, inainte de a se ieftini accentuat ca urmare a marcarii de profit si a unei usoare scaderi a pretului petrolului.

"Sincer sa fiu, probabil ca piata va ramane, evident, foarte volatila", considera analistul James Moore, de la TheBullionDesk.com.

"Cu siguranta, investitorii au devenit iar optimisti, comparativ cu alte dati cand jucatorii de pe piata se chinuiau sa atinga nivelul de 890 dolari/uncie. As spune ca media de tranzactionare a saptamanii va fi undeva intre 910-945 dolari/uncie", a adaugat Moore, referitor la limitele culoarului in care se va tranzactiona aurul saptamana viitoare.

Citeste si:

Aurul a incercat, cu greu, sa isi mentina o tendinta de scumpire din 17 martie incoace, de cand a inregistrat cotatia maxima istorica, de 1.030,80 dolari/uncie. Astfel, la inceputul lui mai, aurul s-a ieftinit pana la 845 dolari/uncie, deoarece investitorii si-au marcat profiturile.

Pretul petrolului s-a mentinut peste 132 dolari/baril azi, recuperand putin fata de tendinta investitorilor de a-si marca profitul din sedinta anterioara, care a ieftinit titeiul cu mai mult de 3% fata de nivelul record, de peste 135 dolari/baril.

Teoretic, petrolul scump creste atractivitatea aurului ca factor de protectie impotriva inflatiei.