Iranul va incerca sa isi majoreze, pana in martie 2009, productia sa de petrol pana la 4,3 milioane de barili pe zi, de la nivelul actual de 4,2 milioane de barili pe zi, a spus seful companiei petroliere nationale, relateaza Reuters, transmite NewsIn.
Declaratiile lui Seifollah Jashnsaz, dierctor administrativ al Companiei Nationale Petroliere Iraniene (NIOC), au survenit la mai putin de doua saptamani dupa ce presedintele Mahmud Ahmadinejad a spus, potrivit unor relatari, ca Iranul studiaza o propunere privitoare la micsorarea plafonului productiei sale de titei.
Un oficial din sectorul energetic iranian a declarat ulterior ca Iranul, al patrulea producator de petrol din lume, nu vrea sa isi diminueze exporturile.

Jashnsaz a declarat, intr-un interviu acordat agentiei de stiri Mehr News Agency, ca rezervele Iranului sunt de 136 miliarde barili. Şeful NIOC a precizat ca Iranul produce in prezent 4,2 milioane de barili pe zi si a adaugat ca "vom incerca sa majoram productia pana la 4,3 milioane de barili pe zi, pana la sfarsitul anului curent iranian".

Anul iranian curent se termina in 20 martie 2009.

Planul ministerului petrolului este de a dezvolta mici campuri petrolifere si de a mari productia celor care produc deja, a declarat Jashnsaz, care a adaugat ca Iranul "nu se asteapta sa descopere niciun zacamant petrolifer important de acum inainte".

Iranul, al doilea producator din cadrul Organizatiei Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a obtinut in ultimii ani castiguri mari din scumpirea titeiului. Incasarile din petrol ale Iranului s-au cifrat la aproximativ 60 miliarde dolari in 2006-2007, iar oficialii iranieni se asteapta ca acestea sa creasca in 2008-2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri