Franta a stabilit, ieri, termenii privatizarii companiei Gaz de France, care va fi si cea mai mare privatizare a anului. Aceasta actiune ar putea aduce la buget patru miliarde de euro (4,87 miliarde dolari), ce vor fi utilizate pentru reducerea datoriei publice si dezvoltarea grupului, relateaza Mediafax.

Masura privatizarii, care a intampinat opozitia sindicatelor franceze, a inceput ieri prin scoaterea la vanzare a 22 la suta din actiunile celei de-a treia mari companii de gaze naturale din Europa, conform informatiilor venite din partea ministrului Finantelor. Procentajul de actiuni scos pe piata pentru moment cuprinde 121,3 milioane de actiuni, evaluate la aproximativ 2,4 miliarde de euro. Banii proveniti din vanzarea actiunilor vor fi folositi la reducerea datoriei publice. Fondurile obtinute de pe urma Gaz de France nu vor putea fi utilizate direct si pentru a reduce somajul, insa, indirect, ar putea fi folosite pentru atingerea acestei tinte. Pentru a-si majora propriile fonduri, Gaz de France va comercializa 80,9 milioane de noi actiuni, pentru un pret aproximativ de 1,6 miliarde euro. "Majorarea capitalului ne va permite sa ne consolidam pozitia in sectorul energetic, atat in Franta, cat si in Europa", a precizat presedintele Gaz de France, Jean-Franois Cirelli. Oferta va fi valabila in perioada 23 iunie - 6 iulie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri