Emiratele Arabe Unite, stat membru al Organizatiei Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), sunt gata sa isi majoreze productia de petrol, daca este nevoie, a spus, duminica, ministrul petrolului din Emirate, Mohammed al-Hamli, citat de Reuters, transmite NewsIn.

Emiratele Arabe Unite sunt una dintre putinele tari membre ale OPEC capabile sa isi majoreze productia de titei.

La cererile repetate ale tarilor consumatoare, care vor scaderea preturilor petrolului de la nivelul record actual, principalul producator al OPEC, Arabia Saudita, a anuntat, la inceputul lunii mai, o crestere modesta a plafonului productiei sale, cu 300.000 de barili pe zi.

"Ne bucuram sa oferim mai mult petrol pe piata, daca piata are o astfel de nevoie", a declarat Hamli, pentru Reuters, intrebat daca si Emiratele Arabe Unite vor majora productia ca si Arabia Saudita.

Hamli a refuzat sa precizeze daca Emiratele Arabe Unite vor creste productia de petrol in iunie.

Pretul petrolului tranzactionat pe piata americana a atins pragul de 135 de dolari/baril saptamana trecuta, iar oficialii OPEC au pus scumpirea titeiului pe seama unor factori pe care Organizatia nu ii poate controla, cum ar fi investitiile speculative, deprecierea dolarului si tensiunile legate de programul nuclear al Iranului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
OPEC ajunge la un acord pentru reducerea productiei