Vina pentru criza financiara este a bancilor, care si-au asumat prea multe riscuri in imprumuturile ipotecare, a declarat, intr-un interviu acordat ziarului El Pais, miliardarul american Warren Buffett, citat de Reuters.

"Bancile s-au expus prea mult, si-au asumat prea multe riscuri", a spus Buffett. "Este vina lor. Nu e nevoie sa acuzam pe nimeni altcineva", a adaugat el.

Buffett, considerat de revista Forbes cel mai bogat om din lume, a spus ca el crede ca situatia de pe pietele financiare nu se va mai inrautati.

"Nu cred ca situatia se va inrautati pe pietele financiare. Conditiile generale din mediul de afaceri se vor inrautati, insa doar pentru scurt timp", a estimat Buffett, care a spus ca nu stie cand se va schimba aceasta tendinta.

Buffett a acordat interviul, publicat duminica de ziarul El Pais, cu ocazia unei vizite recente la Madrid, in cadrul unui turneu european - care include Elvetia, Germania, Italia si Spania - pentru cautarea de noi investitii.

Buffett a spus ca scopul calatoriei este de a face mai cunoscuta investitorilor europeni compania sa Berkshire Hathaway Inc., care are participatii la o gama variata de companii, de la American Express la Coca-Cola.

Warren Buffett a spus ca vrea ca proprietarii unor afaceri sa se gandeasca la el atunci cand vor sa vanda.

"Vrem sa cumparam companii mari care au castiguri inainte de impozitare de cel putin 50 de milioane de euro (78,6 milioane dolari), iar in Europa exista mai multe astfel de companii decat in alte parti ale lumii", a spus Buffett.

Miliardarul american nu a vrut sa spuna insa ce companii ii atrag atentia in mod special, dar a precizat ca nu il intereseaza afacerile cu probleme.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
O persoana a platit 4,57 mil. de dolari pentru a lua masa cu Buffett