American Airlines va deveni prima companie aeriana din Statele Unite care va cere pasagerilor sa plateasca o taxa pentru verificarea chiar si a unui singur bagaj, relateaza, publicatia The Seattle Times in editia electronica, potrivit NewsIn.

American Airlines, cea mai mare companie de transport din Statele Unite, va impune, din 15 iunie, pasagerilor de pe cursele interne o taxa de 15 dolari pentru primul bagaj cautat, va reduce zborurile de pe rutele interne si va concedia salariati, in contextul in care se confrunta cu preturi record ale carburantului.

Unii dintre expertii industriei aeronautice spun ca este doar o chestiune de timp pana cand si alte companii aeriene vor urma modelul American Airlines, arata editia electronica a Seattle Times.

Totusi, doi dintre concurentii American Airlines - Delta si Alaska Airlines - au anuntat, miercuri, ca nu au in plan sa impuna o astfel de taxa.

American Airlines a anuntat ca va introduce si alte taxe pentru servicii, de la efectuarea rezervarilor, pana la transportul bagajelor foarte mari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum arata strategia liniei aeriene lansate de Tender