Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat ca in pietele financiare are loc o "corectie continua" si a repetat ca grupul G7 este ingrijorat de volatilitatea excesiva a dolarului.

"Observam in piata un proces continuu de corectie, ce are un nivel ridicat de volatilitate", a declarat Trichet in cadrul unei conferinte de presa in Israel.

Trichet a reafirmat o declaratie a grupului G7 al tarilor industrializate, potrivit careia miscarile bruste ale cursului dolarului fata de euro sunt un motiv de ingrijorare, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Am mai precizat ca miscarile bruste si volatilitatea excesiva sunt o cauza de ingrijorare, nu este nimic nou in asta", a mentionat Trichet.

Presedintele Federal Reserve din New York, Timothy Geithner, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Statele Unite trec printr-un "proces de ajustare necesar, dar dificil", si ca economia mondiala se confrunta cu probleme dupa o luga perioada de succes.

"Insa circumstantele in fiecare tara sunt foarte diferite si reactiile la nivel de politica monetara vor trebui sa fie, de asemenea, diferite, chiar daca ne confruntam cu o provocare comuna, in ceea ce priveste dinamica inflatiei la nivel mondial".

"Ne confruntam cu curcumstante foarte diferite. Ceea ce trebuie sa facem este sa gasim echilibrul care va duce la stabilirea fundatiei pentru stabilitatea preturilor si sustinerea cresterii economice pentru o perioada lunga de timp", a adaugat acesta.

Geithner a spus ca, in comparatie cu criza petrolului din anii 1970, economia mondiala este "mai bine pozitionata pentru a face fata consecintelor unei incetiniri economice".

"Cel putin pentru moment, economia pare foarte rezistenta la presiuni", a spus Geithner.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si